De cine protejam Romania

IMG 4019

M-a întrebat cineva de cine protejăm România.

Noi, cei care am inițiat proiectul, împreună cu cei care ni s-au alăturat, protejăm România de indiferență și nepăsare, de aroganță și minciună, de manipulare și nedreptate, de prezumția de vinovăție.

E datoria noastră să credem în bine, pentru că numai așa vom putea merge înainte.

Anii pe care România i-a trăit după căderea comunismului au fost foarte grei, în primul rând pentru că cel mai greu se schimbă mentalitatea. Statul, pe care unii îl înjură, alții îl fură, nu e o entitate de pe altă planetă. Statul nu are bani căzuți din cer. Are banii pe care noi ii plătim pe taxe și impozite. Și este real, uneori reprezentanții statului au administrat greșit banii contribuabililor.

Dar pentru asta există legi care trebuie aplicate și instituții care trebuie să acționeze.
Ani întregi am făcut jurnalism de investigații, la Evenimentul Zilei și la Ziua, pe vremea când o știre nu vedea lumina tiparului fără sa fie confirmată de 3 surse diferite. Acolo am învățat că nu tot ce pare real este real. Nu avem dreptul să judecăm oamenii după aparențe.

Sunt mulți oameni excepționali în România! Mulți dintre ei aleg să nu se implice pentru că nu vor să fie judecați nedrept, cu mânie proletară, de unii semeni care sunt foarte curajoși pe rețelele sociale.

Fiecare dintre noi are obligația să își facă meseria cu bună-credință, pentru că nu mai merge și așa. Când spunem că vrem o țară ca afară, să ne uităm cum traiesc cei despre care vorbim, cum respectă regulile și legile. Asta nu înseamnă că trebuie să fim tăcuți și să acceptăm orice. Eu pot fi orice, numai supusă nu sunt. Mă răzvrătesc când văd nedreptatea. Dar nu poți răspunde cu violență unei nedreptăți. Pentru că atunci nu ești cu nimic mai bun decât cel pe care îl blamezi. Până nu vom învăța să respectăm legea, nu vom trăi mai bine. Iar dacă legea nu e bună, să utilizăm mijloace democratice să o schimbăm. Iar dacă unii dintre conducătorii țării nu vă plac, aflați mai multe despre cum sunt ca profesioniști.

Unii dintre ei s-ar putea să vă uimească.

Ioana Țigănescu

Managing Partner – Grupul de Presă MediaUno

Distribuie:
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Twitter
Scroll to Top