Seria evenimentelor inițiate și organizate de Grupul de Presă MediaUno, Institutul Național de Statistică, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și Asociația MediaUno continuă în anul 2024 cu noi conferințe și reuniuni de excepție, atât în ceea ce privește calitatea și valoarea participanților, cât și în privința temelor abordate și a nivelului de dezbatere. Vom aduce în prim-plan subiecte și problematici de maxim interes în actualul context național și mondial.
ȘAPTE EVENIMENTE de anvergură vor reuni, la fel ca la edițiile precedente, numeroase personalități de marcă la nivel național și internațional, din diverse domenii ale vieții economice și sociale (industrie, agricultură, energie, sănătate, apărare națională, financiar-bancar, educație și cercetare, digitalizare și securitate cibernetică, demografie, mediu și schimbări climatice, transporturi și comunicații, servicii etc).
Evenimentele vor fi transmise integral pe rețelele sociale ale organizatorilor și partenerilor.
- 23 ianuarie: Gala Excelenței ”Împreună Protejăm România”, ediția a IV-a: ”Un singur gând: România!”
- 20 februarie: Conferința ”România – polul cercetării și inovării”
- 4 martie: Gala Excelentei Feminine, ediția a II-a ”The Smart, the Bold, the Beautiful”
- 3 aprilie - 14 mai: „Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”
- 11 iunie: Gala de închidere Summit „Licence for a Better World” Gala
- 1 - 18 octombrie: „Bucharest Leaders’ Summit: Reporting for duty”
- 22 octombrie: Gala de închidere Summit: „Reporting for duty” Gala
I. GALA EXCELENȚEI „ÎMPREUNĂ PROTEJĂM ROMÂNIA” ediția a IV-a: ”Un singur gând: România!”
Primul eveniment pe care îl vom organiza, încă din prima lună a anului 2024, este Gala Excelenței „Împreună protejăm România”, ajunsă la ediția a IV-a.
Organizată la data de 23 ianuarie 2024, cu tema ”Un singur gând: România!”, cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, Gala va include atât o sesiune de premiere, cât și un dineu de gală, oferite în cinstea oamenilor de excepție care contribuie la transformările pozitive din societatea noastră.
În cadrul evenimentului vor fi premiate personalitățile care s-au evidențiat prin modele de bună practică, soluții și idei de depășire a multiplelor crize din acești ultimi ani, din următoarele domenii: energie, medical, industrie, agricultură, educație și cercetare, social, finanțe, apărare națională, diplomație, cultură și sport, antreprenoriat, digitalizare și securitate cibernetică.
Gala Excelenței „Împreună protejăm România – Un singur gând: România!” este o dovadă a aprecierii și a respectului nostru față de toți cei care au găsit calea de a depăși momentele critice pe care le traversăm, cât și față de cei care au decis să contribuie la înlăturarea dificultăților fără precedent cu care ne-am confruntat, oferind soluții și rezolvări inedite la problemele apărute. În această perioadă, alături de curaj, perseverență, o bună colaborare cu diverse entități, adaptarea rapidă la provocările oricărui tip de criză, s-au dovedit a fi mai importante ca oricând, atât la nivel de individ, cât și la nivel de societate sau la nivel global.
II. Conferința ”ROMÂNIA – POLUL CERCETĂRII ȘI INOVĂRII”
Cel de-al doilea eveniment al anului 2024 care va purta marca MediaUno este conferința “România – polul cercetării și inovării” pe data de 20 februarie 2024.
Conferința va aborda subiecte precum inovația si finanțarea cercetării, colaborarea dintre universități și sectorul privat, precum și nevoia promovare a excelentei in educatie. Scopul evenimentului este de a identifica soluții și strategii pentru promovarea cercetării de excelență și crearea unui mediu favorabil inovației.
Printre temele de dezbatere propunem “Finanțarea cercetării: Cum pot fi consolidate resursele financiare pentru a sprijini cercetarea de excelență și inovarea în domeniul educației și al cercetării științifice?”
Agenda dezbaterilor are în vedere prioritățile Comisiei Europene în materie de cercetare-inovare:
• sisteme naționale de cercetare mai eficace
• optimizarea cooperării și a concurenței la nivel transnațional
• infrastructurile de cercetare
• o piață a forței de muncă deschisă pentru cercetători
• egalitatea de gen și integrarea aspectelor legate de gen în cercetare
• optimizarea circulației și transferului cunoștințelor științifice, precum și a accesului la acestea
• cooperarea internațională
III. GALA EXCELENȚEI FEMININE, ediția a II-a – ”THE SMART, THE BOLD, THE BEAUTIFUL”
4 martie 2024 este o zi în care ne propunem să celebrăm feminitatea, inteligența și forța femeii în societate, un preambul al Zilei Internaționale a Femeii.
Va fi a doua ediție dedicată premierii unor doamne determinate și puternice, adevărate modele pentru tânăra generație, care s-au remarcat de-a lungul timpului prin performanțe și excelență în profesie și în viața socială.
Această ediție va fi sub semnul promovării nevoii de schimbare a percepției privind rolul femeii în societate, a necesității și avantajele sprijinirii egalității de gen și a implicării femeii în viața publică.
35 de femei de succes, 35 de povești de viață vor fi în centrul evenimentului ca argument pentru prezent și reper pentru viitor!
IV. BUCHAREST LEADERS SUMMIT: LICENCE FOR A BETTER WORLD
În perioada 3- 26 aprilie 2024 ne propunem organizarea „Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”, o serie de conferințe care sunt deja tradiție pentru ultimii 3 ani de la debutul primei serii de evenimente Împreună Protejăm România.
Evenimentul va fi centrat pe soluții de viitor pentru o lume incluzivă.
Ne propunem ca, împreună cu invitați de marcă din țară și străinătate, să abordăm temele majore care preocupă lumea internațională cu accent pe dezbaterea soluțiilor sustenabile pentru viitor.
Așa cum am făcut și până acum, gravităm cu abordările în domenii strategice și de interes național și mondial precum: securitate, diplomație și relații internaționale, energie, agricultură, digitalizare & securitate cibernetică, educație, cercetare și inovare, sănătate, demografie și populație, transport și construcții, egalitate de gen. „Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World” va aduna la masa dialogului peste 300 de speakeri din instituții internaționale, reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului, ai Comisiei Europene și Parlamentului European, ai mediului profesional și de business, experți din țară și străinătate.
Ne dorim să oferim opiniei publice naționale și internaționale, dar și factorilor de decizie, o radiografie complexă a problematicilor și o perspectivă profesionistă asupra soluțiilor ce pot rezolva puncte din agenda de guvernare.
V. „LICENCE FOR A BETTER WORLD” Gala
Pe 11 iunie 2024 încheiem seria conferințelor din cadrul ”Bucharest Leaders Summit: Licence for a Better World” cu o Gală dedicată premierii celor mai implicate personalități care au contribuit la susținerea dezbaterilor și s-au remarcat prin promovarea dialogului activ și real pentru identificarea de soluții viabile la provocările viitorului.
VI. BUCHAREST LEADERS SUMMIT: REPORTING FOR DUTY
Anul 2024 este anul reînnoirii, anul bilanțurilor, dar și anul lansării de noi proiecte de țară.
În perioada 1 – 18 octombrie 2024 va avea loc ”Bucharest Leaders’ Summit: Reporting for duty”. Summit-ul oferă o platformă de dezbateri de proiecte pentru viitorul României și cooperarea internațională, în diverse domenii de activitate, de la Educație, cultură și cercetare, Apărare și securitate națională, Industrie și servicii, Sănătate, Energie, Construcții, infrastructură și transporturi, Turism, Produs în România &Agricultură, Administrație și cooperare internațională, la Digitalizare și Inovare.
Peste 300 de speakeri vor intra într-o competiție de idei și soluții inovatoare pentru un viitor sustenabil.
VII: „REPORTING FOR DUTY” Gala
La data de 22 octombrie 2024 se vor încheia lucrările Summit-ului ce va avea loc la București în perioada 1-18 octombrie 2024, cu un eveniment dedicat personalităților care în cele 18 zile de conferințe au adus cu obiectivitate și coerență în prim plan provocările pentru România de mâine.
Se vor acorda 30 de diplome de excelență unora din participanți, pentru contribuția la generarea de dezbateri și soluții la problemele pe care România le are, precum și pentru implicarea lor activă în viața comunității.